25 Aug 2012

SVERIGES AURIKEL WEEKEND 2013

SVERIGES AURIKEL WEEKEND
11:e & 12:e maj 2013
på Hallagården i Lekhyttan, Närke
Ray's double BIRGITTA
För första gången hålls i Sverige en helg som tillägnas växten trädgårdsarurikel, Primula Auricula, den 11-12 maj 2013. Platsen är Hallagården, en vacker bergsmansgård i Lekhyttan, nära E18, nordväst om Örebro.

Det kommer att bli en spännande och intressant helg, inte bara för dem som redan är intresserade av aurikler utan även för dem som inte känner till dessa växter tidigare. Alla aurikelodlare och samlare är välkomna att delta och visa sina aurikler på olika sätt. Här kommer man att få möjligheter att utbyta idéer och erfarenheter, men också att byta och sälja växter. 

Ray Molin-Wilkinson kommer att visa sin samling av över 300 olika namngivna aurikler och nästan hälften av dem är egna namngivna hybrider, som han har korsat fram här i Sverige. De kommer att visas, inte bara i en traditionell aurikelteater, Auricula Theatre, utan också på många andra inspirerande sätt. 

Ray Molin-Wilkinson kommer även att visa några helt nya aurikler 2013 som ännu inte fått något namn. Besökarna kommer att kunna ge namnförslag för några av dem. Han ger sina nya sorter namn efter svenska vänner och namn i almanackan.

Detta är en öppen inbjudan till alla som vill delta eller tycker att det vore trevligt att besöka SVERIGES FÖRSTA AURIKEL WEEKEND. Som utställare betalar man inga avgifter, alla visnings- och utställningsplatser är gratis. Man kan välja att enbart visa en planta eller så många växter man vill.

Denna inbjudan är också öppen för samlare av andra växter som Pelargoner, Saintpaulia, Fuchsior m.fl. som vill visa sina plantor. Utställningsplatsen för dessa deltagare är också gratis.

Detta är en helg då växtälskare kan träffas, knyta nya kontakter och inspireras.

Om du är intresserad av att delta, välkommen att kontakta mig på raysauriculas@gmail.com för mer information.


Ray Molin-Wilkinson
www.raysperennials.se

Min Auricula blogg: http://raysauriculas.blogspot.com/
För mer information om Hallagården se: http://www.hallagarden.nu/

No comments:

Post a Comment